Recepten
Fajita party
Stap 1. Marineer de kip Klop alle ingrediënten voor de marinade door elkaar in een grote kom of schud ze door elkaar in een afsluitbaar plastic zakje. Voeg de kipfilets toe en draai ze om zodat ze gelijkmatig bedekt zijn. Dek af en laat 30 minuten op kamertemperatuur staan. Stap 2. Gril de tortilla's Wanneer de kip ongeveer 15 minuten gemarineerd heeft, verwarm dan jegourmetstel (met de bak/grillplaat aan de bovenkant) voor op een middelhoge stand. Verwarm de oven voor op 95°C. Grill de tortilla's 30 seconden aan elke kant of tot je mooie grillstrepen ziet. Leg tortilla's in 2 stapels van 4 en wikkel ze in aluminiumfolie. Hou ze warm in de voorverwarmde oven tot je klaar bent om te serveren. Stap 3. Haal de kip uit de marinade en dep voorzichtig met keukenpapier om overtollige marinade te verwijderen. Kruid de kip aan beide kanten met zout. Gebruik een penseel om de grillkant licht in te smeren met olijfolie. Leg de kipfilets op de grillkant en schroei ze 5 tot 6 minuten dicht. Draai om met een tang en gril nog eens 5 minuten. Leg de gegrilde kip op een snijplank en dek af met aluminiumfolie om te rusten. Stap 4. Gril de groenten Terwijl de kip rust, voeg je de groenten toe aan de grillkant en meng je zemet genoeg olijfolie om een gelijkmatige laag te krijgen. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Laat de paprika's en uien bakken tot ze beginnen te kleuren, ongeveer 2 tot 3 minuten. Roer de groenten om en laat ze verder bakken tot ze genoeg geblakerd zijn. Pers een halve limoen uit over de groenten. Stap 5. Smelt de kaas Terwijl de groenten bakken, verdeel je de kaas gelijkmatig over de pannetjesmet 2 of 3 schijfjes jalapeño. Zet de pannetjes op de onderste plaat tot de kaas gesmolten is en begint te bubbelen. Stap 6. Werk de kip af Snijd de kip dwars op de draad in reepjes. Plaats de kip terug op de grill omop te warmen terwijl de groenten garen. Stap 7. Samenstellen en opdienen Haal de warme tortilla's uit de oven. Nodig je gasten uit om hun tortilla's te bedekken met kip en paprika’s. Vervolgens gieten ze de gesmolten kaas over de fajitas. Bestrooien met koriander, oprollen en genieten maar! TIP:Deze fajitas zijn ook lekker met biefstuk of garnalen: gebruik een combinatie voor een leuke surf & turf variatie.
Kom meer te wetenAndouille worst met spinazie en een spiegelei
Stap 1 Voorbereiding – Zet de griddleplaten op jouw GreenPan contactgrill. Zet de draaiknop op ‘Both’ en verwarm voor op 190°C. Stap 2 Bak de worst – Leg de plakjes worst op een kant van de bakplaat en bak ze ongeveer 4 minuten. Draai ze om en bak nog 3 tot 5 minuten tot ze door en door verhit zijn en aan beide kanten mooi bruin. Stap 3 Bereid ondertussen de spinazie - Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe als de olie goed heet is en sauteer ongeveer 30 seconden. Blijf roeren om te voorkomen dat de knoflook verbrandt. Voeg de spinazie toe aan de pan en blijf roeren tot de bladeren in volume slinken en diepgroen van kleur worden. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Stap 4 Bak de eieren – Als je de spinazie in de koekenpan hebt gedaan, breek je de eieren op de andere kant van de bakplaat. Zorg dat er wat ruimte tussen de eieren zit. Voeg zout en versgemalen zwarte peper toe. Bak tot de eiwitten net niet meer zacht zijn, dit duurt ongeveer 4 minuten. Stap 5 Maak de worst en spinazie af – Leg met een tang ook de spinazie op de bakplaat. Knijp een paar partjes citroen uit over de spinazie en de worst en roer even om. Stap 6 Serveren - Leg twee eieren op elk bord. Verdeel de worst en de spinazie over de borden. Serveer er wat hete saus bij, indien gewenst. Tips Eieren zoals jij ze het liefst hebt - Liever aan beide kanten gebakken? Draai de eieren om zodra het eiwit hard is geworden. Of klop eieren eerst los in een kom en kluts ze op de bakplaat. Hard gekookt? Ook lekker, maar daar heb je dan wel een pan water voor nodig! Gezonde keuze – Voor een eiwitrijk gerecht met minder vet kun je kalkoen, kip of vegetarische worst gebruiken in plaats van de traditionele worst van varkensvlees.
Kom meer te wetenGegrilde kreeftenstaarten
Stap 1 Voorbereiding – Zet de griddleplaten op jouw GreenPan contactgrill. Zet de draaiknop op ‘Both’ en verwarm voor op 200°C. Stap 2 Bereid de kreeft voor - Knip de kreeftenstaarten met een schaar open door het midden van de schalen. Knip in de lengte, begin bij het bredere uiteinde tot je bij de bovenkant van de staart bent. Draai de staarten om en snijd met een scherp mes in een verticale lijn het vlees in het midden in. Snij tot ongeveer halverwege het vlees, niet helemaal tot aan de schaal. Steek een spies in de lengte door elke kreeft, zodat hij tijdens het koken niet opkrult. Stap 3 Breng de kreeft op smaak - Smeer de kreeften over het hele oppervlak met een kwast in met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Stap 4 Grill de kreeft - Plaats de kreeften op de grill met de vleeskant naar beneden. Grill ze zonder te bewegen ongeveer 6 minuten. Als de onderkant bruin is en bijna doorbakken lijkt, draai je de kreeften om. Stap 5 Maak intussen de botersaus - Doe gesmolten boter, knoflook, citroensap en paprikapoeder in een kleine kom. Klop tot alles goed gemengd is. Zet apart. Stap 6 Afwerken en opdienen - Voeg de schijfjes citroen toe aan de grill en bak ze ongeveer 2 minuten aan elke kant. Bestrijk ongeveer de helft van het botermengsel over het kreeftenvlees. Bak nog 2 tot 4 minuten tot het kreeftenvlees er ondoorzichtig uitziet. Bestrooi met verse kruiden. Leg de kreeft op de borden en besprenkel met de resterende botersaus. Tips Ontdooien van kreeftenstaarten - Leg de staarten een nacht in de koelkast (zorg dat je ze in een schaal of luchtdichte bak legt om lekken tegen te gaan). Heb je haast? Dompel de staarten ongeveer 30 minuten onder in een pan met koud water. Hoe je kunt zien wanneer de kreeft gaar is - De schaal van de kreeft kleurt fel oranje en het vlees ziet er ondoorzichtig uit (naast de verkoolde plekken). Grill hem niet te lang, anders wordt de kreeft droog en taai.
Kom meer te wetenKarnemelkpannenkoeken met worstjes
Stap 1 Maak het pannenkoekenbeslag – Meng in een grote kom bloem, suiker, bakpoeder, zuiveringszout en zout door elkaar. Klop in een aparte kom de karnemelk en de eieren door elkaar en roer er de gesmolten boter door. Giet het natte mengsel bij het droge mengsel en roer het met een houten lepel of spatel. Het beslag zal klonterig zijn - weersta de neiging om te veel te mengen. Zet apart om te rusten. Stap 2 Voorbereiding - – Zet de griddleplaten in je GreenPan contactgrill. Zet de draaiknop op ‘Both’ en verwarm voor op 190°C. (Let op: Verwarm de oven voor op 90°C als je pannenkoeken warm wilt houden tussen de bakbeurten door). Stap 3 Bak de worstjes - Leg de worstjes aan een kant van de bakplaat, wissel af als ze er niet allemaal tegelijk op passen. Draai ze af en toe om en bak tot alle kanten gelijkmatig bruin zijn. Dit duurt ongeveer 12 tot 15 minuten. Stap 4 Maak intussen de pannenkoeken – Schep 4 scheppen beslag op de andere kant van de bakplaat - zorg dat er ruimte tussen zit want de pannenkoeken gaan uitlopen. Als het beslag overal bubbelt en de randen bruin worden, draai je de pannenkoeken om en bak ze nog een minuut of twee. Serveer onmiddellijk of leg ze in een voorverwarmde oven om warm te houden. Stap 5 Serveer en geniet - Verdeel de pannenkoeken en worstjes over individuele borden, serveer met boter en warme ahornsiroop. Tips Lekkere combinaties – Je kunt van alles in jouw pannenkoeken stoppen, van stukjes chocolade en geroosterde noten tot geprakte bananen en gekonfijte gember. Delicatere ingrediënten zoals bosbessen druk je even in de pannenkoeken nadat je ze op de bakplaat hebt geschept, in plaats van ze door het beslag te mengen. Bereiding van de worst - Rauwe worst duurt langer om te bakken dan worst die al voorgegaard is, dus pas jouw baktijd daar op aan.
Kom meer te weten