Gebeten door innovatie 

Het geheim van beter koken

We hebben een toegewijd onderzoeks- en ontwikkelingsteam dat elk facet van onze producten analyseert om de nieuwste technologieën te ontwikkelen. Daarmee tillen we onze collecties naar een nóg hoger niveau. We hebben meer dan 150 patenten om dat te bewijzen.


Bovendien vergelijken we onze innovaties met andere producten op de markt. Zo weten we zeker dat ze onze producten beter maken. Benieuwd? We zetten onze belangrijkste technologieën voor jou op een rijtje.

Getest & goedgekeurd

Perfecte bakresultaten

Onze PFAS-vrije antikleeflaag gaat de competitie aan met traditionele merken. Maar hoe presteert de antikleeflaag van jóuw GreenPan? Plakt-ie of plakt-ie niet? We legden onze fans op de rooster!


Deze video bevat reclame waarin klanten en medewerkers van GreenPan hun ervaring delen.

De originele keramische antikleeflaag

Thermolon™

In 2007 bracht GreenPan zijn eerste pannen op de markt met een Thermolon™ keramische antikleeflaag. Die is gemaakt op basis van een afgeleide van zand en PFAS-vrij. We produceren onze Thermolon™- antikleeflaag zelf in onze eigen fabriek. Zo weten we precies wat er in onze potten, pannen, bakvormen en elektrische keukentoestellen zit, en kunnen we garanderen dat onze antikleeflaag volledig PFAS-vrij is.


Op basis van research, technische know-how en jarenlange ervaring blijven we onze antikleeflaag voortdurend verbeteren. Onze Thermolon™-antikleeflaag is ondertussen toe aan zijn 9e generatie. Die is nóg beter en sterker. Daarnaast ontwikkelden we ook Thermolon™ Volt: een antikleeflaag speciaal voor elektrische keukentoestellen. Zo geniet jij elke dag van een fantastische PFAS-vrije kookervaring, wat er ook op het menu staat!

Roestvrij staal dat mooi blijft

Evershine™

Verkleuring

Sommige roestvrijstalen pannen zijn volledig verkleurd nadat ze een paar keer gebruikt zijn. De verkleuring wordt veroorzaakt door blootstelling aan hitte.

Mooier, beter, vlekkeloos 

We vinden dat je een pan verdient die mooi blijft. Evershine™ werd ontwikkeld om te vermijden dat er vlekken ontstaan op je roestvrijstalen pan. Het is een elektrochemische oppervlaktebehandeling die wordt toegepast op de buitenkant van de pan, zodat ze er lang als nieuw blijft uitzien.

Een slimme basis voor elk fornuis

Magneto™

Gebaseerd op wetenschap

Sommige inductiebodems trekken krom, doordat ze bestaan uit twee soorten metaal. Die warmen op aan verschillende snelheden (ook wel het bimetaaleffect genoemd). Magneto™ is een dikke basis, waarbij ferromagnetische deeltjes die met koper versterkt zijn op de bodem van de pan worden gespoten. Omdat deze deeltjes in de bodem geïntegreerd zijn, hoef je je geen zorgen te maken dat de bodem zal kromtrekken.

Inductietechnologie voor elke pan 

Magneto™ optimaliseert de inductiekracht van elke pan. Deze technologie combineert uitstekende prestaties op inductie met extra stevigheid. Het beste van twee werelden! Of je nu kookt op inductie, een elektrische kookplaat of gas, je pan zal snel en gelijkmatig opwarmen. En de resultaten zullen perfect zijn!

Een dikkere en sterkere bodem

Gesmede bodem

Risico op vervorming

Veel pannen zijn gemaakt van geperst metaal. Daarbij wordt een platte plaat metaal in de vorm van een pan geperst. Is een pan op deze manier gemaakt, dan bestaat het risico dat ze van vorm verandert door verhitting. Het resultaat: een pan die kromgetrokken is en niet stabiel staat op je fornuis.

Oersterk gemaakt

Wil je stevige aluminium pannen waarvan je lang plezier hebt? Kies dan voor pannen met een gesmede bodem. Bij deze techniek wordt het aluminium verhit en in vorm geslagen. De dikte van het aluminium kan tijdens het proces aangepast worden. Een gesmede bodem is dan ook dikker, sterker en zorgt voor extra stabiliteit. Het resultaat: een pan van hoge kwaliteit en optimale bakresultaten.

Comfortabel koken

Koelblijvende handgrepen 

Comfort boven alles 

We hebben allemaal wel eens een hete pan vastgepakt zonder na te denken. Maar maak je geen zorgen. Onze koelblijvende handgrepen zijn speciaal ontworpen voor extra comfort tijdens het koken.

Hou het cool

We hebben verschillende technieken om te vermijden dat de handgreep van je pan heet wordt. Veel van onze collecties zijn ontworpen met een v-vormige uitsparing, waardoor warmte minder snel doorgegeven wordt aan de handgreep. Daarnaast maken we ook gebruik van bakeliet, dat veel langzamer opwarmt dan roestvrij staal. Zo kun je je pan op elk moment stevig vastnemen, zonder je af te vragen of de handgreep te warm zal zijn.

Stevige grip, naadloos design 

Verzonken klinknagels

Stevige handgreep

Een geklonken handgreep zorgt voor een stevige grip. Het nadeel is dat er voedselresten kunnen achterblijven rondom de uitstekende klinknagels. Wij wilden pannen met een stevige grip én een naadloze binnenkant.

Naadloze binnenkant 

Onze verzonken klinknagels zorgen voor een strakke, gestroomlijnde binnenkant. Dankzij de geklonken verbinding staat de handgreep stevig op je pan, zonder dat je last hebt van voedselresten die achterblijven rond de klinknagels.  

Hou je gerecht in het oog

Glazen deksels 

Kijken of niet? 

Je bent aan het koken en je wil kijken of je gerecht bijna klaar is, dus je tilt het deksel van je pan. Helaas, je eten is nog niet gaar en nu ben je alle warmte kwijt. Het is ons allemaal al eens overkomen, maar leuk is anders.

Volg het kookproces 

Daarom houden we van glazen deksels. Je kunt koken én tegelijk het kookproces volgen, zonder dat je warmte verliest. Onze deksels van gehard glas zijn ook ovenbestendig tot 220°C, dus je kan er alle kanten mee uit.