Haal het maximum uit je pannen

Onderhoud & gebruik

Pannen zijn een essentieel ingrediënt om gezond te koken. In 2007 lieten we de wereld kennismaken met onze gezonde pannen met een PFAS-vrije keramische antiaanbaklaag. Sindsdien hebben we ons toegelegd op toekomstgerichte innovaties die koken beter maken voor iedereen. Ontdek hier hoe je het maximum uit je pannen haalt.

Koken met GreenPan

Ga voor optimale bakresultaten

Kies voor een laag tot middelhoog vuur

Onze gepatenteerde Thermolon™ antiaanbaklag verdeelt de warmte efficiënter dan traditionele antiaanbaklagen, zodat je pan snel warm wordt. Een steak dichtschroeien? Dat kun je met onze pannen zelfs op een laag tot middelhoog vuur.

Siliconen & houten spatels

Zachtere spatels (gemaakt van silicone of hout) zijn beter voor je pan en zorgen ervoor dat de antiaanbaklaag langer
meegaat.

Gebruik altijd olie of boter

Alles smaakt beter met een beetje boter of olie. Bovendien helpen ze om de warmte beter te verdelen over je pan. Gebruik steeds een olie met een hoog rookpunt, geschikt om te koken op hoge temperaturen. Vermijd olie in sprayvorm, omdat deze te snel opwarmt en verbrandt,
waardoor er een carbonisatielaag ontstaat op de antiaanbaklaag.

Makkelijk schoon te maken

De beste manier om je pannen schoon te maken

Afwassen

Onze pannen zijn heel eenvoudig schoon te maken met een zachte spons en een warm sopje. Ze zijn ook vaatwasserbestendig. Vermijd schuurmiddelen, staalwol of ijzeren sponzen.

Laat je pan afkoelen

Een hete pan in koud water onderdompelen kan een thermische schok veroorzaken, waardoor pannen kunnen kromtrekken en glazen deksels kunnen breken. Laat je pannen daarom altijd afkoelen voordat je ze afwast.

Berg je pan veilig op

Wil je je pan optimaal beschermen? Gebruik dan een panbeschermer. Dit is een zacht kussentje dat voorkomt dat je pan wordt beschadigd als je ze opbergt in je keukenkast.

Carbonisatie maakt je pan kleverig

Kleeft je pan op bepaalde plaatsen? Dit
is waarom.

Oververhitting + olie = carbonisatie (a.k.a. kleine plekjes die ervoor zorgen dat je eten aan de pan blijft plakken). Maar maak je geen zorgen! Met een melaminespons kun je ze makkelijk verwijderen.  

Zo geef je je pan een grondige reiniging:

De binnenkant: vul de pan voor de helft met water en breng ongeveer 2 minuten aan de kook. Giet het water weg en zet de pan op een stevig oppervlak zoals een houten snijplank. Reinig de binnenkant van de pan nu voorzichtig met een melaminespons.

De buitenkant: meng zuiveringszout en een beetje water tot een gladde pasta; wrijf de pasta vervolgens met keukenpapier over de (bevlekte) buitenkant van je pan.

GreenPan messen

De messen van GreenPan zijn ontworpen om je gerechten snel en makkelijk voor te bereiden. Ontdek hoe je je messen in topvorm houdt.

Reinigen

Onze messen zijn vaatwasserbestendig, maar we raden aan om ze met de hand af te wassen. Zo blijven de messen het langst in topconditie.  

Scherpen

Gebruik je de messen op harde oppervlakken, zoals steen, metaal of glas? Dan zullen ze sneller bot worden. Dat kun je eenvoudig oplossen door de messen te slijpen, zodat je er jarenlang plezier van hebt.

Opbergen

Messenblok: onze houten messenblokken zijn ideaal om je messen op te bergen. Ze zien er niet alleen mooi uit, maar beschermen de messen ook tegen beschadigingen.

Lade: berg je de messen op in een lade, gebruik dan messenschedes. Zo bescherm je de messen tegen beschadigingen door andere voorwerpen en zorg je ervoor dat je je niet per ongeluk aan de messen bezeert.

Hulp nodig?

Praat met onze experts

Wil je meer weten over het onderhoud van je
pan? We helpen je graag verder.

Stel je vragen hier!