Hoe wij PFAS-vrij kookgerei maken

Duurzaamheid vergt oefening

Wij werken er voortdurend aan om ons kwalitatieve kookgerei met antikleeflaag beter te maken voor iedereen. Ontdek wat we doen om onze naam waar te maken.

Is GreenPan ‘green’?

Hoe scoort GreenPan eigenlijk op vlak van duurzaamheid? Hoe milieuvriendelijk is onze productie? En hoe groen is de verpakking? We vroegen het aan enkele fans!

DE ORIGINELE GEZONDE KERAMISCHE ANTI-AANBAKLAAG

HET GREENPAN-VERSCHIL

Onze focus op het milieu is een deel van ons verhaal - sinds dag 1. Onze gezonde keramische anti-aanbaklaag werd ontwikkeld in 2007, het beste alternatief voor traditionele anti-aanbaklagen.  

Sommige bedrijven maken veel ophef over enkele giftige stoffen die ze niet gebruiken, maar wij vinden: als het niet PFAS-vrij is, is het niet gezond.

FOREVER CHEMICALS

WAT ZIJN PFAS?

Traditionele anti-aanbaklagen zijn gemaakt met PFAS (per- en polyfluoralkyl stoffen), een familie van synthetische chemicaliën. Het materiaal in traditionele anti-aanbaklagen is slechts één vorm van PFAS (genaamd PTFE). Extra PFAS-chemicaliën, bekend als technische hulpstoffen, zijn nodig om PTFE om te zetten in een coating die op de pan gespoten kan worden.  

Uit sommige bronnen blijkt dat er minstens 12.000 verschillende PFAS bestaan, en de lijst blijft groeien. Niet alleen wat je kookt, maar ook waarin je kookt is belangrijk!

Meer weten?

Groen zit in ons DNA 

Kook PFAS-vrij

Ons kookgerei is altijd PFAS-vrij. Beloofd.

WE BLIJVEN INNOVEREN

ONZE FABRIEK, ONZE REGELS

We denken op lange termijn, dus we zetten in op duurzame praktijken. We blijven ons productieproces onderzoeken om te blijven innoveren.  En we wachten niet tot iemand anders de dingen beter maakt.

OPNIEUW EN OPNIEUW

GERECYCLEERDE MATERIALEN

Duurzame producten zijn geen vervanging, ze zijn de enige weg vooruit. We maken onze antikleeflaag, we maken onze pannen, en we zorgen ervoor dat elk product gemaakt is voor de toekomst.  

Al onze aluminium pannen zijn gemaakt met minimum 25% gerecycleerd aluminium. We gebruiken gerecycleerd karton in onze verpakkingen. We streven ernaar om nog meer hergebruikte en duurzame materialen in onze processen op te nemen. 

SCHONER WATER

BETER AFVALWATERBEHEER

Je hebt misschien al gelezen over bedrijven die de natuur laten afrekenen met hun afval.  Ze dumpen materialen die gebruikt worden om antikleefproducten te maken in rivieren en stromen.  

Terwijl ons proces om te beginnen geen PFAS gebruikt, hebben we de extra stap genomen om ter plaatse een waterzuiveringsinstallatie te bouwen. Het water van de productie wordt behandeld en hergebruikt, waardoor een duurzame cyclus ontstaat. 

Onze inzet voor een groenere toekomst 

Sluit je aan bij onze beweging 

De toekomst is PFAS-vrij!