Gezonde keramische antiaanbaklaag

Een groenere pan

De lancering van onze gezonde keramische antiaanbaklaag in 2007 heeft de manier waarop mensen koken veranderd. Sindsdien hebben we de antiaanbaklaag opnieuw gedefinieerd, onze processen verfijnd en de industrie van het kookgerei veranderd. Ontdek hoe we dit doen. 

Alles begint met de juiste pan  

Het gevaar van traditionele antiaanbaklagen 

Traditionele antiaanbaklagen zijn meestal gemaakt met PFAS (poly- en perfluoralkylstoffen). Dat zijn chemische stoffen die alledaagse gebruiksvoorwerpen water-, vet- en vuilafstotend maken. Omdat PFAS heel langzaam afbreken, kregen ze de bijnaam ‘forever chemicals’. 

Tijdens het productieproces komen PFAS terecht in het milieu, in onze voedselketen en uiteindelijk in ons lichaam. Wie hoge PFAS-concentraties in zijn bloed heeft, loopt een groter risico op een verminderd immuunsysteem en gezondheidsproblemen, zoals obesitas, hart- en vaatziekten, vruchtbaarheidsproblemen en kanker. 

De eerste & de beste 

Thermolon™ de originele gezonde keramische antiaanbaklaag

Pannen met een ongezonde antiaanbaklaag, daar wilden wij niet aan meedoen. Dus gingen we op zoek naar een alternatief. In 2007 lieten we de hele wereld kennismaken met Thermolon™, de originele gezonde keramische antiaanbaklaag. Die is niet gemaakt op basis van plastic, maar op basis van (een afgeleide van) zand. 

Thermolon™ was het eerste alternatief voor traditionele antiaanbaklagen, de eerste plasticvrije antiaanbaklaag en de eerste antiaanbaklaag gemaakt zonder PFAS. In minder dan 15 jaar tijd zijn we uitgegroeid tot de marktleider in koken met een gezonde antiaanbaklaag. We zijn trots op de dingen die níet in onze pannen zitten.

Maak je keuken gezond

Een betere manier van koken

Sommige bedrijven roepen heel luid dat ze een paar giftige stoffen niet gebruiken. Als we zeggen dat andere bedrijven PFAS gebruiken, hebben we het over een volledige familie van chemicaliën. Deze vier letters staan voor een uitgebreide verzameling aan chemicaliën, dus als er één verboden wordt, komt er gewoon een ander voor in de plaats.

De pannen die je gebruikt, hebben invloed op elke maaltijd die je maakt. Wij geloven dat er een betere manier van koken is, en onze gezonde keramische antiaanbaklaag bewijst dat. Ze warmt sneller op dan traditionele antiaanbaklagen en ze bevat géén schadelijke PFAS-chemicaliën. Daarom zeggen we dat gezond koken begint met GreenPan.

Wij doen het zelf 

Gemaakt met vertrouwen

Wij denken aan de toekomst en gaan duurzaam te werk. Andere bedrijven komen en gaan, maken goedkope producten, in goedkope fabrieken, met nóg goedkopere materialen. Veel van deze bedrijven vervuilen zo het milieu door gebrek aan voldoende regelgeving. Dat doen ze simpelweg omdat het goedkoper is.

Wij bezitten onze eigen fabriek. We kennen het DNA van onze producten. We maken onze antiaanbaklaag en pannen zelf, en we zorgen ervoor dat elk product voldoet aan onze normen. Wij wachten niet op de industrie om het anders aan te pakken - wij zorgen zélf voor verandering.

Vernieuwend design 

Wij blijven innoveren 

We hoeven niemand anders te vragen wat er precies in onze pannen zit. We hebben meer dan 150 patenten voor technologische innovaties die koken makkelijker en beter maken voor iedereen.

En we weten zeker dat onze technologie onze pannen beter maakt. We hebben een speciaal intern testlaboratorium dat onze innovaties vergelijkt met andere producten op de markt. Als we zeggen dat we beter zijn, is dat omdat het ook effectief zo is.

Groen van naam 

Duurzame manier van werken  

We werken hard om onze naam eer aan te doen. We gebruiken gerecycleerd aluminium in al onze producten. We hebben onze eigen waterzuiveringsinstallatie. Onze fabriek draait op 30% zonne-energie. We hebben tientallen prijzen gewonnen voor onze toewijding aan onze werknemers en het milieu. Maar daar stopt het niet. We blijven onze gezonde producten steeds verder verbeteren. Daarnaast hebben we 50 collega’s die voortdurend kwaliteitscontroles doen. Want het beste dat we kunnen doen voor jou en voor het milieu is producten maken die lang meegaan. 

Een revolutie in de industrie 

Onderzoek & ontwikkeling

Waarom heeft een bedrijf als The Cookware Company een R&D-team? Pannen met een traditionele antiaanbaklaag bestonden al 50 jaar, voordat er een alternatief kwam. Dat alternatief waren wij. In amper 15 jaar tijd hebben we de wereld laten kennismaken met een nieuwe manier van koken en hebben we een echte revolutie in de industrie teweeggebracht.

Ons 15-koppige R&D-team focust op het verder ontwikkelen van onze innovaties. We hebben acht generaties Thermolon™ ontwikkeld. Elk daarvan was het resultaat van jarenlange studie en ervaring. Wat ons drijft om constant te blijven evolueren? Onze ambitie om – zonder enige twijfel – te bewijzen dat er een betere manier van koken is.