Ingrediënten
Voor de taco
- 450 g vegetarisch gehakt
- 1 el olie
- 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix
- 100 ml water
- 1 tl zout
- 1 zak sla
- 2 tomaten
- 1 mango
- 1 blik mais
- 125 ml zure room
- 1 avocado
- 1 ui
- 1 komkommer
- 15 g verse koriander
- 1 verpakking Santa Maria Tortilla Original Small (8-pack)
- 1 zakje Santa Maria Dip Mix Guacamole
- 1 pot Santa Maria Taco Sauce Mild
Voorbereiding
Stap 1
Snijd de groenten en de mango in stukjes en verdeel met de maïs over bakjes.
Stap 2
Plet de avocado en voeg de Guacamole Dip Mix toe met naar smaak wat zure room.
Stap 3
Bak het vegetarische gehakt rondom met olie in een goed verwarmde pan. Voeg de kruidenmix en naar wens zout toe. Zet het vuur lager, voeg water toe en laat het gehakt ca. 5 minuten pruttelen.
Stap 4
Verhit de tortilla's of schelpen volgens de instructies op de verpakking. Vul de taco met het gehakt, veel groenten en bedek het met kruiden. Garneer met verse koriander en zure room.
Tip
Zet een bakje met gesneden jalapeños op tafel voor wie van extra pit
houdt!