Aardappelsalade

Ontdek dit heerlijke recept voor aardappelsalade!
35 min
8

Ingrediënten

  • 5 grote aardappelen (ongeveer 1,5 kg), in blokjes
  • 4 hardgekookte eieren, gepeld en fijngehakt
  • 3 eetlepels appelciderazijn
  • 2 grote selderijstengels, fijngehakt
  • 4 lente-uitjes, fijngehakt
  • 0,5 eetlepel verse dille, fijngehakt
  • 1,5 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel witte azijn
  • 1 eetlepel gele mosterd
  • 1 theelepel selderijzaad
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • Paprika naar wens

Voorbereiding

Stap 1

Doe de aardappelen in een grote pan en breng aan de kook. Kook zonder deksel gedurende 15-20 minuten tot ze gaar zijn. Giet af en doe in een grote kom.

Stap 2

Besprenkel met appelciderazijn en meng goed. Laat afkoelen. Voeg de selderij, uien, dille en ei toe aan de aardappelen en meng goed.

Stap 3

Meng in een middelgrote kom mayonaise, mosterd, azijn, selderijzaad, zout en peper tot een glad beslag en roer voorzichtig door het aardappelmengsel.

Stap 4

Zet minstens een uur en bij voorkeur een nacht afgedekt in de koelkast. Breng op smaak met paprika en serveer met dille.

Toon meer