Doorgaan naar artikel
Albondigas (Spaanse vleesballetjes)

Albondigas (Spaanse vleesballetjes)

BEREIDINGSINSTRUCTIES:

Introductie

Een vleugje Spanje

Ingrediënten voor 4

  • [t] Voor de gehaktballetjes:
  • 500 g gehakt
  • 2 eieren
  • 1 grote ui
  • paneermeel
  • 3 tenen knoflook
  • nootmuskaat
  • paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • [t] Voor de tomatensaus:
  • 1 ui
  • 1/3 blokje vleesbouillon (vermengd in een kopje warm water)
  • 2 kleine tomaten (in blokjes)
  • 1.5 glas rode wijn
  • tijm

Aan de slag

Step 1

Meng het gehakt met de eieren, de ui, de knoflook en het paneermeel. Kruid af met de nootmuskaat, het paprikapoeder en het zout.

Step 2

Rol middelgrote balletjes en bak ze goudbruin op een middelhoog vuur. 

Step 3

Voeg de ui, bouillon, tomaten en anderhalf glas rode wijn toe. Kruid af met tijm naar smaak.

Step 4

Voeg tot slot nog één teentje knoflook toe, laat pruttelen tot het een sausje wordt en klaar!

Bereidingstijd

30 min
Vorige post Volgende bericht