BEREIDINGSINSTRUCTIES:
Introductie
Ingrediënten voor 4 tot 6 porties
- 650 g cottage cheese
- 1 rijpe banaan (hoe bruiner, hoe beter)
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 2 theelepels vanille-extract of 8 g vanillesuiker
- 3 eetlepels pindakaas
- 100 g mini-chocolate chips (garnering)
Aan de slag
1: Laat de cottage cheese 10 minuten uitlekken in een kaasdoek of een fijne zeef en knijp er voorzichtig zoveel mogelijk vocht uit (dat helpt om de vorming van ijskristallen tijdens het karnen te minimaliseren).
2: Meng de cottage cheese, banaan, siroop, vanille, pindakaas en het zout in een keukenmachine of blender en mix op hoge snelheid tot een glad mengsel.
3: Giet het mengsel in de GreenPan Frost-mengkom en dek deze af met het deksel.
4: Selecteer de Soft Ice Cream-modus, L4. Roer tot je Frost overschakelt naar Cool en piept.
5: Roer de chocolate chips door je ijs en serveer je ijs onmiddellijk of bewaar het in de vriezer in een luchtdichte, vriesbestendige bak.
SNELLE TIPS
Volle cottage cheese geeft de beste smaak en textuur, maar je kunt ook magere cottage cheese gebruiken. Zorg er in beide gevallen voor dat je er zoveel mogelijk vocht uit zeeft.
Je kan naar smaak meer of minder ahornsiroop of honing toevoegen, afhankelijk van hoe rijp de banaan was die je hebt gebruikt.


