Tom kha kai kabeljauw

Edwin Vinke – De Kromme Watergang
1 uur en 40 min
4 personen

Ingrediënten

  • 4 stukken kabeljauwfilet van elk 100 g
  • 50 g gember, fijngesneden
  • 50 g citroengras, fijngesneden
  • 250 g uien, fijngesneden
  • 2 limoenblaadjes
  • 3 teentjes look, fijngesneden
  • 2 rode pepertjes, fijngesneden
  • 1,5 l visbouillon
  • 10 g korianderpoeder
  • 10 g komijnpoeder
  • 200 g vissaus
  • sap en zeste van 2 limoenen
  • ½ l kokosmelk
  • Zonnebloemolie
  • peper en zout

Garnituur

  • champignons
  • daikon
  • lente-ui
  • prei
  • koriander
  • lavas
  • Eventueel gekookte basmatirijst.

Voorbereiding

Stap 1

Zet de omnicooker op Sear/Sauté en stoof de gember en het citroengras met schil aan in wat zonnebloemolie.  

Stap 2

Voeg na een 10-tal minuten de uien, knoflook en rode pepertjes toe en stoof deze verder mee gaar. 

Stap 3

Zet de omnicooker op Soup, Stel de timer in op 1 uur en de temperatuur op 75°C. Bevochtig met de visbouillon en voeg korianderpoeder, komijnpoeder en vissaus toe.  

Stap 4

Voeg na een 1 uur de limoenblaadjes toe, zet het deksel erop en laat alles een paar uur trekken. Zet de omnicooker in die tijd uit. 

Stap 5

Voeg de kokosmelk en het limoensap toe en laat opwarmen met de Soup functie. Zet de omnicooker terug op 75°C en laat 30 minuten opwarmen. 

Stap 6

Voeg de garnituren toe, leg de kabeljauw erbij en laat de vis 15 minuten mee garen in de soep. 

 

Dien op in soepkommetjes en werk af met garnituren naar keuze.

Toon meer