Doorgaan naar artikel
Spaanse paellarijst

Spaanse paellarijst

BEREIDINGSINSTRUCTIES:

Introductie

Zin in rijst met een verrassingselement? Chef Edwin Menue is verzot op deze Spaanse geïnspireerde rijst.

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen

  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 tenen look, geperst
  • 2 cupjes saffraan
  • 1 el maïsolie
  • 200 ml witte wijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • 500 g paellarijst
  • 50 g gezouten boter

Aan de slag

Stap 1:

Selecteer de Sear/Sauté stand op de omnicooker. 

Stap 2:

Stoof de sjalot, look en saffraan aan in de maïsolie.

Stap 3:

Voeg de rijst toe en laat 5 minuten goed mee aanbakken. 

Stap 4:

Blus met de wijn en laat volledig inkoken.

Stap 5:

Voeg nu de kippenbouillon toe en breng aan de kook. 

Stap 6:

Schakel over op de White Rice stand en zet de timer op 45 minuten. 

Stap 7:

Voeg wanneer de rijst klaar is de gezouten boter toe en serveer meteen.

Quick tips:

Spoel de rijst niet voor dit recept, je hebt het aanwezige zetmeel nodig om een romige rijst te krijgen.

Deze rijst past zeer goed bij gegrilde kip of vis. 

Bereidingstijd

1 uur
Vorige post Volgende bericht