BEREIDINGSINSTRUCTIES:
Introductie
Zin in rijst met een verrassingselement? Chef Edwin Menue is verzot op deze Spaanse geïnspireerde rijst.
Ingrediënten voor 4 tot 6 personen
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 2 tenen look, geperst
- 2 cupjes saffraan
- 1 el maïsolie
- 200 ml witte wijn
- 500 ml kippenbouillon
- 500 g paellarijst
- 50 g gezouten boter
Aan de slag
Stap 1:
Selecteer de Sear/Sauté stand op de omnicooker.
Stap 2:
Stoof de sjalot, look en saffraan aan in de maïsolie.
Stap 3:
Voeg de rijst toe en laat 5 minuten goed mee aanbakken.
Stap 4:
Blus met de wijn en laat volledig inkoken.
Stap 5:
Voeg nu de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
Stap 6:
Schakel over op de White Rice stand en zet de timer op 45 minuten.
Stap 7:
Voeg wanneer de rijst klaar is de gezouten boter toe en serveer meteen.
Quick tips:
Spoel de rijst niet voor dit recept, je hebt het aanwezige zetmeel nodig om een romige rijst te krijgen.
Deze rijst past zeer goed bij gegrilde kip of vis.
Bereidingstijd
1 uur


