Ingrediënten
- 1 biefstuk (rond) (1,1 tot 1,4 kg)
- 30 g boter (2 eetlepels)
- 30 ml olijfolie (2 eetlepels)
- Kosher zout en versgemalen zwarte peper
- 120 ml droge rode wijn (½ kop)
- 1,5 g gedroogde oregano (½ theelepel)
Voorbereiding
BEREIDINGSINSTRUCTIES:
Stap 1
De biefstuk moet ½ inch dik zijn. Stamp hem zo nodig tussen twee vellen waspapier om deze dikte te bereiken.
Stap 2
Verwarm de boter en olijfolie in een grote sauteerpan op middelhoog vuur. Wanneer de boter snel schuimt, voeg je de biefstuk toe en bak je hem aan één kant bruin, ongeveer 3 minuten. (Als de biefstuk groter is dan je sauteerpan, snijd je hem doormidden). Draai om en breng op smaak met zout en peper. Bak de andere kant bruin, ongeveer 3 minuten. Haal uit de pan op een warme schaal en zet apart.
Stap 3
Voeg de wijn en oregano toe aan de pan en schraap eventueel vastzittend vlees weg. Laat sudderen om de wijn te zoeten, ongeveer 1 minuut. Snijd ondertussen het vlees in zes gelijke porties. Als de wijnsaus klaar is, giet deze dan over het vlees en serveer direct.
Stap 4
Bijpassende wijn: Medium rood en vol rood
Recept uit The Tucci Cookbook, door Stanley Tucci met Joan en Stan Tucci, Gianni Scappin en Mimi Taft (Gallery Books, 2012)