Ingrediënten
- 300 g volkoren tarwebloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 120 ml plantaardige of koolzaadolie
- 2 eieren
- 200 g rietsuiker
- 120 ml gewone volle yoghurt
- 1 theelepel vanille-extract
- Een snuifje zout
- 1 reep pure chocolade, in stukjes (ong. 85g)
- 200 g verse of diepgevroren bosbessen
Voorbereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Maak het beslag door in een kleine kom de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout door
-
elkaar te roeren. Klop in een middelgrote kom de eieren en doe de olie, de yoghurt en het vanille-
-
extract erbij. Giet het beslag bij het eiermengsel en roer alles tot een gladde massa. Voeg de pure chocolade en de bosbessen toe.
-
Bak de muffins: vul de muffinvormpjes voor 3/4 en bak gedurende 30 minuten of tot er geen beslag aan je tandenstoker blijft kleven als je erin prikt.
TIP
Wil je de muffinvormpjes vullen zonder morsen? Gebruik gewoon je ijslepel als minipollepel.
Toon meer