Doorgaan naar artikel
Frittata met Asperges

Frittata met Asperges

BEREIDINGSINSTRUCTIES:

Introductie

Restjes aardappelen? Maak er een lekkere frittata van met asperges! Perfect met rucola en een stuk knapperig brood. Tip: dit recept gaat snel, dus zorg dat je alle ingrediënten klaar hebt staan.

Ingrediënten voor 4

  • 8 grote eieren
  • 60 ml crème fraîche
  • ½ theelepel zout
  • ¼ theelepel gemalen peper
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 700 g restjes aardappel, in kleine stukjes gesneden
  • 450 g asperges, bijgesneden en in stukjes van 1 cm gesneden
  • 60 ml halfvolle ricotta
  • 2 eetlepels pesto
  • wat verse basilicum

Aan de slag

BEREIDINGSINSTRUCTIES: 

Introductie

Restjes aardappelen? Maak er een lekkere frittata van met asperges! Perfect met rucola en een stuk knapperig brood. 

Tip: dit recept gaat snel, dus zorg dat je alle ingrediënten klaar hebt staan. 

Ingrediënten voor 4 porties

8 grote eieren 

60 ml crème fraîche 

½ theelepel zout 

¼ theelepel gemalen peper 

2 eetlepels extra vierge olijfolie 

700 g restjes aardappel, in kleine stukjes gesneden

450 g asperges, bijgesneden en in stukjes van 1 cm gesneden 

60 ml halfvolle ricotta

2 eetlepels pesto

wat verse basilicum

Aan de slag

Stap 1:

Verwarm een grote pan met antiaanbaklaag voor. 

Stap 2:

Klop de eieren, crème fraîche, zout en peper in een middelgrote kom. Verhit de olie in de pan op middelhoog vuur. Voeg aardappel en asperges toe en bak, onder regelmatig roeren, tot ze zacht zijn, 5 tot 6 minuten. 

Stap 3:

Giet het eimengsel over de groenten en bak, terwijl je de randen optilt zodat het ongekookte ei eronder kan stromen, tot het bijna gestold is, ongeveer 2 minuten. Werk af met ricotta en pesto en laat 3 minuten staan. 

Stap 4:

Ga met een spatel langs de rand van de frittata, dan eronder, tot je de frittata op een snijplank of serveerbord kunt schuiven of tillen. Werk af met basilicum en serveer!

Bereidingstijd

20 min 

Bereidingstijd

20 min
Vorige post Volgende bericht