BEREIDINGSINSTRUCTIES:
Introductie
Ingrediënten voor 4
- 8 grote eieren
- 60 ml crème fraîche
- ½ theelepel zout
- ¼ theelepel gemalen peper
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 700 g restjes aardappel, in kleine stukjes gesneden
- 450 g asperges, bijgesneden en in stukjes van 1 cm gesneden
- 60 ml halfvolle ricotta
- 2 eetlepels pesto
- wat verse basilicum
Aan de slag
BEREIDINGSINSTRUCTIES:
Introductie
Restjes aardappelen? Maak er een lekkere frittata van met asperges! Perfect met rucola en een stuk knapperig brood.
Tip: dit recept gaat snel, dus zorg dat je alle ingrediënten klaar hebt staan.
Ingrediënten voor 4 porties
8 grote eieren
60 ml crème fraîche
½ theelepel zout
¼ theelepel gemalen peper
2 eetlepels extra vierge olijfolie
700 g restjes aardappel, in kleine stukjes gesneden
450 g asperges, bijgesneden en in stukjes van 1 cm gesneden
60 ml halfvolle ricotta
2 eetlepels pesto
wat verse basilicum
Aan de slag
Stap 1:
Verwarm een grote pan met antiaanbaklaag voor.
Stap 2:
Klop de eieren, crème fraîche, zout en peper in een middelgrote kom. Verhit de olie in de pan op middelhoog vuur. Voeg aardappel en asperges toe en bak, onder regelmatig roeren, tot ze zacht zijn, 5 tot 6 minuten.
Stap 3:
Giet het eimengsel over de groenten en bak, terwijl je de randen optilt zodat het ongekookte ei eronder kan stromen, tot het bijna gestold is, ongeveer 2 minuten. Werk af met ricotta en pesto en laat 3 minuten staan.
Stap 4:
Ga met een spatel langs de rand van de frittata, dan eronder, tot je de frittata op een snijplank of serveerbord kunt schuiven of tillen. Werk af met basilicum en serveer!
Bereidingstijd
20 min