Pannenwijzer

Ben je op zoek naar een nieuwe pan, maar heb je geen idee welk exemplaar je moet kiezen? Geen zorgen, wij helpen je stap voor stap om een pan te vinden die perfect bij jou past!

Bakken & Braden

Koekenpan

Een goede koekenpan is onmisbaar in elke
keuken! Onze koekenpannen zijn ontzettend veelzijdig en kunnen gebruikt worden
voor het bereiden van vlees, aardappelen, groenten of een eitje. Niet voor
niets de meest gebruikte pan in alle keukens!

TIP: gebruik altijd panbeschermers bij het
opbergen van je koekenpannen. Zo voorkom je dat de antiaanbaklaag beschadigd
wordt als je de pannen op elkaar stapelt.

Shop koekenpannen

Vispan

Maak je graag verse vis klaar? Dan gebruik je het beste een vispan. De handige ovale vorm zorgt ervoor dat de warmte mooi gelijkmatig over de volledige vis verdeeld wordt voor een perfect bakresultaat!

TIP: een vispan is ook ideaal voor het bakken van worsten en andere langwerpige stukken vlees, zoals spareribs.

Shop Vispannen

Pannenkoekenpan

Met onze pannenkoekenpan bak je in een handomdraai goudgele pannenkoeken. Pannenkoeken flippen wordt kinderspel dankzij de keramische antiaanbaklaag en de lage rand zorgt ervoor dat ze soepel uit de pan op het bord glijden.

TIP: deze pan kan je ook gebruiken om een heerlijk omelet mee te bakken en te flippen.

Shop Pannenkoekenpannen

Wokken & grillen

Grillpan

Of je nu zin hebt in een stevig stuk vlees, gegrilde groenten of een gegrild stuk vis… met onze grillpannen wordt het smullen! De hoge richels zorgen voor typische grillijnen, die extra veel smaak geven aan je gerecht.

TIP: doe nooit vetstof in de grillpan, maar smeer de ingrediënten die je wilt grillen lichtjes in met olie. Kokosolie of arachideolie zijn hiervoor ideaal.

Shop Grillpannen

Wokpan

Een wokpan is niet meer weg te denken uit onze dagelijkse keuken! Onmisbaar voor het bereiden van knapperige groenten en makkelijke éénpansgerechten. Om te wokken heb je maar een klein beetje vetstof nodig en een wokgerecht hoeft niet lang op het vuur te staan. Zo behouden alle ingrediënten hun vitamines én staat je maaltijd snel op tafel. Win-win!

TIP: niet elke olie is geschikt om te wokken. Kokosolie en arachideolie zijn geschikt voor hoge temperaturen en zijn dus een goede keuze!

Shop Wokpannen

Stoven

Hapjespan

Een hapjespan lijkt op een koekenpan, maar heeft een hogere rand en een deksel. Daardoor kan je de hapjespan zowel gebruiken om te bakken en braden, als om te stoven.

Ideaal voor het bereiden van dikkere stukken vlees, gebraad, risotto, stoofpotjes en andere gerechten die lang moeten sudderen.

TIP: gebruik altijd een deksel om de warmte vast te houden tijdens het kookproces. Zo ben je zeker van een optimaal en smaakvol resultaat.

Shop hapjespannen

Braadpan

Hou je niet van zware braadpannen? Dan zijn
onze braadpannen iets voor jou! Ze hebben alle voordelen van klassieke
gietijzeren pannen, maar zijn 50% lichter dankzij het gebruik van gietaluminium. Je kan ze o.a. gebruiken voor het braden van vlees, het maken van stoofpotjes, een curry, stoverij of soep, en het koken van groenten, aardappelen, pasta en rijst.

TIP: gietaluminium warmt heel snel op, dus een middelhoog vuur is voldoende voor perfecte resultaten. 

Shop Braadpannen

Koken

Steelpan

Het perfecte zachtgekookte eitje, zelfgemaakte sauzen, hartverwarmende chocolademelk of smeuïge havermoutpap. Daarvoor gebruik je een steelpan!

Ook handig voor het koken van kleine hoeveelheden groenten of het opwarmen van een portie soep of saus.

TIP: vul de steelpan voor maximaal ¾ voor een optimaal resultaat.

Shop steelpannen

Kookpan

Een kookpan behoort tot de basisuitrusting van elke keuken. Je kunt hem gebruiken voor het koken van aardappelen, rijst, pasta, noedels of groenten. Ook ideaal om groenten te blancheren en smaakvolle soepen te maken.

TIP: gebruik onze glazen deksels om de kooktijd te verkorten en het kookproces in het oog te houden zonder warmteverlies.

Shop Kookpotten

De juiste pan voor elk vuur

Al onze collecties hebben een innovatieve Magneto™ inductiebodem. Dat wil zeggen dat de bodem ferromagnetische deeltjes bevat waardoor onze potten en pannen perfect werken op alle vuren, ook inductie. Ontdek hieronder meer over de verschillende soorten vuren.

De juiste diameter

Op welk vuur je ook kookt, zorg er altijd voor dat de onderkant van je pan (= inductiezone) even groot is als de kookplaat waar je ze op wil zetten.

Een voorbeeld: heeft de cirkel op je kookplaat een diameter van 18cm, dan zet je hierop een pan die een onderkant heeft met een diameter van 18cm (= inductiezone 18cm).

TIP: werkt je (inductie)kookplaat niet onmiddellijk? Verschuif de pan dan even op de kookplaat om contact te maken met het magnetisch veld

Check voor elke pan de bijhorende inductiezone, zodat je de juiste keuze kunt maken.