Wentelteefjes met kaneelsuiker

Maak vandaag indruk met een chique ontbijt om de dag goed te beginnen. Onze brioche wentelteefjes hebben een custardachtige binnenkant en lekkere crunch van gekarameliseerde kaneelsuiker. Serveer ze met warme bessencompote of gewoon met een scheutje ahornsiroop, en jouw dag kan niet meer stuk!
40 min
6 personen

Ingrediënten

  • 6 grote eieren
  • 350 ml melk
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
  • Snufje zout
  • 1 brioche of brood, in plakken van ongeveer 2 centimeter dik gesneden
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 theelepels gemalen kaneel
  • Boter, om te bakken

Voorbereiding

Stap 1

Maak eerst de custard: Klop de eieren, de melk, de vanille, de nootmuskaat en het zout door elkaar in een diep bord of een ovenschaal.

Stap 2

Bereid je voor op het bakken: In een kleine kom meng je de suiker en kaneel goed door elkaar. Smelt ongeveer een eetlepel boter in een grote koekenpan op matig vuur tot het borrelt. Kantel de pan om de boter gelijkmatig te verdelen.

Stap 3

Bereid ondertussen de wentelteefjes voor: Dompel een paar sneetjes brood onder in het custardmengsel en draai ze net zo lang om tot ze gelijkmatig verzadigd zijn. Dit hoeft maar ongeveer 5 seconden per kant te duren, anders loop je het risico dat het brood uit elkaar begint te vallen.

Stap 4

Bak de wentelteefjes: Schud voorzichtig de overtollige custard van het brood af en leg het brood in de koekenpan. Herhaal dit proces tot de koekenpan vol is. Laat de wentelteefjes een paar minuten bakken, totdat de onderkant goudbruin begint te worden. Doe nog wat boter in de koekenpan, verdeel goed en draai de wentelteefjes om. Bak de andere kant 2 tot 3 minuten en bestrooi de bovenkant van het brood met het kaneelsuikermengsel. Draai ze dan nog een keer voorzichtig om en bak tot de suiker gekarameliseerd is, dat duurt nog eens 2 tot 3 minuten. Herhaal met de overgebleven sneetjes brood en de kaneelsuiker. Serveer, indien mogelijk, vers uit de koekenpan, met de krokante kaneelkant naar boven.

 

TIPS

Berry Delicious

Maak de wentelteefjes nóg lekkerder met een lepel warme bessencompote. Die heb je in een paar minuten gemaakt met een combinatie van verschillende bessen, vers of bevroren. Lekker!

Houd ze warm!

Wil je iedereen tegelijk serveren? Hou de gebakken wentelteefjes warm op een bakplaat in een oven van 95°C. Verwarm eventuele restjes (als die er zijn) opnieuw in de oven op 175°C tot ze lekker knapperig zijn.

Toon meer