Doorgaan naar artikel
Spaghetti alle Vongole

Spaghetti alle Vongole

BEREIDINGSINSTRUCTIES:

Introductie

Spaghetti met zeevruchten

Ingrediënten voor 4

  • 1 kg venusschelpen
  • 500 g spaghetti
  • 1 el arachideolie
  • 3 sjalotten, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 bosje bladpeterselie, grof gehakt
  • Peper

Aan de slag

Stap 1

Spoel de venusschelpen meerdere keren onder stromend water, tot al het zand verwijderd is. Kook de pasta beetgaar, volgens de instructies op de verpakking.

Stap 2

Verwarm de olie in een braadpan. Fruit de sjalotten en de knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de venusschelpen doe, dek af en laat enkele minuten bakken tot de schelpen zich openen.

Stap 3

Bestrooi met peterselie. Houd de spaghetti even onder stromend water en meng onder de venusschelpen. Werk af met een vleugje peper.

Bereidingstijd

20 min
Vorige post Volgende bericht