Ingrediënten
- 4 passievruchten
- 2 middelgrote eiwitten
- 125 g suiker
Voorbereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 110 °C. Schep het vruchtvlees en de pitjes van de passievruchten in een pan. Verwarm tot het vruchtvlees kookt en lichtjes aandikt. Laat afkoelen.
Stap 2
Klop het eiwit stijf en voeg dan lepel per lepel ongeveer de helft van de suiker toe. Spatel de resterende suiker erdoorheen om de meringue af te maken. Schep 6-8 schuimpjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Voeg één lepel passievruchtmengsel toe bovenop elk schuimpje.
Stap 3
Bak de meringues centraal in de oven gedurende 1 uur / 1 u. 15 min. of tot ze goed droog zijn. Zet de oven uit en laat de meringues afkoelen in de oven. Stop de meringues zodra ze afgekoeld zijn in een luchtdichte verpakking tot je ze serveert. Op een koele, droge plaats kun je ze 3 tot 4 dagen bewaren.