Doorgaan naar artikel
Kip met paddenstoelen, spinazie en dragon

Kip met paddenstoelen, spinazie en dragon

BEREIDINGSINSTRUCTIES:

Introductie

van Belgisch-IJslandse tv-chef Dagny Ros uit het boek 'Roots'

Ingrediënten voor 4

  • 600 à 800 g kipfilet
  • 200 à 250 g paddenstoelen
  • 1.5 à 2 dl kippenbouillon
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 el bloem
  • 250 ml room
  • 3 el gemalen parmezaan
  • Enkele takjes tijm
  • Enkele takjes dragon
  • 60 à 100 g spinazieblaadjes
  • Olijfolie en boter
  • Zout en peper

Aan de slag

Stap 1

Verwarm een scheutje olie en boter in je GreenPan, kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze gaar. Zet ze vervolgens opzij.

Stap 2

Gebruik dezelfde pan om de paddenstoelen te bakken . Schep ze uit de pan en zet ze opzij. Laat de olie en boter in de pan.

Stap 3

Gebruik dezelfde pan, bak er de knoflook in, voeg bloem toe en roer los met een scheutje (warme) kippenbouillon. Voeg de rest van de bouillon en de room toe. Laat kort inkoken en werk af met de parmezaan, tijm- en dragonblaadjes, peper en zout.

Stap 4

Snij de spinazie in fijne repen en voeg toe, samen met de paddenstoelen en de kip. Laat even warm worden en dien op.

Bereidingstijd

30 min
Vorige post Volgende bericht