Gegrilde sandwich met rosbief en Zwitserse kaas

Maak een feestje van jouw lunch met dit goedgevulde broodje met rosbief en gesmolten Zwitserse kaas op knapperig vers brood. Combineer met een frisse groene salade of een zakje chips en een augurk, afhankelijk van hoe jij ‘m het liefste eet.
15 minuten
1 persoon

Ingrediënten

  • 2 sneetjes ambachtelijk brood, ongeveer 1 cm dik
  • 1/2 eetlepel olijfolie (geschikt voor bereiding op hoge temperatuur) of gesmolten boter
  • 1 eetlepel mayonaise
  • Handje baby spinazie
  • 120 gram in plakjes gesneden rosbief, meer of minder naar smaak
  • 2 plakjes Emmentaler kaas

Voorbereiding

Stap 1

Voorbereiding – Zet de grillplaten op jouw GreenPan contactgrill. Zet de draaiknop op ‘Both’ en verwarm voor op 175°C in de gesloten stand. Stel de timer in op 5 minuten.

Stap 2

Beleg het brood - Bestrijk een kant van elk sneetje brood licht met olijfolie of boter. Leg een sneetje met de oliekant naar beneden, op een schoon werkvlak. Bestrijk met 1 eetlepel mayo en strooi de spinazie over de bovenkant. Leg de rosbief er op, dan de kaas en het andere sneetje brood, met de geoliede kant naar boven.  

Stap 3

Grill de sandwich - Leg de sandwich op de bakplaat. Sluit het deksel en druk op start. Bak 5 minuten of tot het brood knapperig is en de kaas gesmolten.

Stap 4

Afmaken en serveren – Haal het broodje er voorzichtig met een houten of siliconen spatel uit en laat een paar minuten rusten. Snij doormidden en leg op een bord. 

 

Tips

Mix it Up - Vervang rosbief door ham of kalkoen, gebruik Cheddar of Goudse kaas in plaats van Emmentaler of doe er je favoriete sandwichspread op. Hij blijft lekker, wat je er ook van maakt!

Beste brood voor zo’n goed belegde lunch? Gebruik brood dat stevig genoeg is en dat jouw vullingen kan vasthouden zonder uit elkaar te vallen. Onze favorieten zijn ciabatta, zuurdesem, stokbrood, focaccia of meergranen.

Toon meer