Doorgaan naar artikel
Flatbread

Flatbread

BEREIDINGSINSTRUCTIES:

Introductie

Recept voor overheerlijk flatbread

Ingrediënten voor 4

  • [t] Voor het brood
  • 400 g zelfrijzende bloem
  • 300 ml volle yoghurt
  • 5 g zout
  • 1 kl lookpoeder
  • 1 kl garam masala
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • extra bloem om het brood uit te rollen
  • [t] Voor de kruidenolie
  • 100 ml olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • fleur de sel
  • zwarte peper
  • tijm of rozemarijn

Aan de slag

Stap 1

Weeg alle ingrediënten af en meng in een grote mengkom tot je een mooie bol deeg krijgt.

Stap 2

Verdeel het deeg in 10 stukken en rol elk stuk uit tot een platte pannenkoek. Gebruik bloem om het deeg uit te rollen als het teveel kleeft.

Stap 3

Bak de broodjes in een hete grillpan. Draai ze om van zodra je blaasjes ziet ontstaan.

Stap 4

Maak nu de kruidenolie: meng de olijfolie met de knoflook, citroenzeste, fleur de sel, zwarte peper, tijm en rozemarijn of andere kruiden naar smaak.

Stap 5

Borstel tot slot wat kruidenolie op de broodjes. Smakelijk!

Bereidingstijd

45 min
Vorige post Volgende bericht