Doorgaan naar artikel
Biefstuk met wokgroenten

Biefstuk met wokgroenten

BEREIDINGSINSTRUCTIES:

Introductie

Gezond wokgerecht

Ingrediënten voor 4

  • 2 koffielepels Olijfolie
  • 640 g Runderbiefstuk, rauw, (à 160 g)
  • 1 hele Rode ui, in fijne ringen
  • 1 hele Gele paprika, Ontpit en in fijne schijfjes gesneden
  • 1 portie Peultjes, of sugar snaps (hoeveelheid naar keuze)
  • 1 portie Broccoli, schoongemaakt en in kleine roosjes gesneden
  • 2 eetlepels Sojasaus
  • Zout Peper, zwart, versgemalen
  • 1 hoeveelheid Koriander, vers, gesneden

Aan de slag

Stap 1

Verhit de olie in een wok of bakpan. Doe het vlees erbij en bak tot het naar smaak gaar is (ongeveer 3 tot 4 minuten voor medium).

Stap 2

Haal het vlees van het vuur, dek af met folie en laat het zo even rusten terwijl je de groenten klaarmaakt.

Stap 3

Doe de rode ui, paprika, peultjes en broccoli in de wok of bakpan en roerbak gedurende 3 à 4 minuten. Breng de groenten op smaak met sojasaus, zout en peper. Voeg de koriander toe en verdeel het geheel vervolgens over vier borden. 

Stap 4

Snij het vlees in plakken en leg bovenop de groente. Serveer. Wie kan de smaak van goed gebakken biefstuk weerstaan? Serveer met kleurrijke groenten.

Bereidingstijd

25 min
Vorige post Volgende bericht