Biefstuk met wokgroenten

Gezond wokgerecht
25 min
4

Ingrediënten

  • 2 koffielepels Olijfolie
  • 640 g Runderbiefstuk, rauw, (à 160 g)
  • 1 hele Rode ui, in fijne ringen
  • 1 hele Gele paprika, Ontpit en in fijne schijfjes gesneden
  • 1 portie Peultjes, of sugar snaps (hoeveelheid naar keuze)
  • 1 portie Broccoli, schoongemaakt en in kleine roosjes gesneden
  • 2 eetlepels Sojasaus
  • Zout Peper, zwart, versgemalen
  • 1 hoeveelheid Koriander, vers, gesneden

Voorbereiding

Stap 1

Verhit de olie in een wok of bakpan. Doe het vlees erbij en bak tot het naar smaak gaar is (ongeveer 3 tot 4 minuten voor medium).

Stap 2

Haal het vlees van het vuur, dek af met folie en laat het zo even rusten terwijl je de groenten klaarmaakt.

Stap 3

Doe de rode ui, paprika, peultjes en broccoli in de wok of bakpan en roerbak gedurende 3 à 4 minuten. Breng de groenten op smaak met sojasaus, zout en peper. Voeg de koriander toe en verdeel het geheel vervolgens over vier borden. 

Stap 4

Snij het vlees in plakken en leg bovenop de groente. Serveer. Wie kan de smaak van goed gebakken biefstuk weerstaan? Serveer met kleurrijke groenten.

Toon meer