BEREIDINGSINSTRUCTIES:
Introductie
Al het lekkerste van pumpkin spice vind je in dit ijs: de zoetheid van karamel, de romigheid van pompoen en de rust van warme kruiden. Maak er een affogato van voor een leuke variant op een pumpkin spice latte.
Ingrediënten voor 4 tot 6 porties
- 480 ml volle melk
- 100 g donkerbruine suiker
- 180 ml slagroom
- 180 g pompoenpuree
- 1 theelepel gemalen kaneel
- ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
- ¼ theelepel gemalen kruidnagel
- 1 ½ theelepel vanille-extract of 8 g vanillesuiker
- ½ theelepel zout
Aan de slag
1: Meng de melk en suiker in een middelgrote kom en klop tot de suiker is opgelost. Klop de overige ingrediënten erdoorheen tot alles is opgelost en je een glad mengsel overhoudt.
2: Giet het mengsel in de GreenPan Frost-mengkom en dek ze af met het deksel.
3: Selecteer de Soft Ice Cream-modus, L4. Roer tot je Frost overschakelt naar Cool en piept, of tot je gewenste textuur is bereikt.
4: Serveer je ijs onmiddellijk of bewaar het in de vriezer in een luchtdichte, vriesbestendige bak.
SNELLE TIPS
Voor het beste resultaat moeten je ingrediënten koud zijn (als je het meteen maakt) of maak de basis en zet ze in de koelkast tot je klaar bent om te roeren.
Bereidingstijd
45 minuten


