Doorgaan naar artikel
GEZOUTEN KARAMELMILKSHAKE

GEZOUTEN KARAMELMILKSHAKE

BEREIDINGSINSTRUCTIES:

Introductie

Ga helemaal los met deze zoute en zoete milkshake! Hoewel we je sterk aanraden om je eigen gezouten karamelsaus te maken (geloof ons, het is de moeite waard), kun je natuurlijk ook kant-en-klare saus uit de winkel gebruiken.

Ingrediënten voor 4 porties

  • - Voor de gezouten karamelsaus
  • 200 g kristalsuiker
  • 60 ml water
  • 180 ml warme slagroom
  • 3 eetlepels ongezouten boter, gesmolten
  • 1 ½ theelepel zout
  • - Voor de milkshake
  • 600 ml volle melk
  • 240 ml slagroom
  • 120 ml gezouten karamelsiroop, plus extra voor de garnering

Aan de slag

1: Om de karamelsaus te maken: doe de suiker en het water in steelpan op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost, maar roer niet! Als dat nodig is, kan je de pan voorzichtig ronddraaien, maar door te roeren gaat de suiker kristalliseren (en moet je opnieuw beginnen). Kook tot het mengsel een diepe amberkleur krijgt en haal het dan onmiddellijk van het vuur.

2: Giet voorzichtig de warme room en gesmolten boter erbij. Dit gaat behoorlijk stomen en borrelen, dus wees voorzichtig. Klop tot een glad mengsel en klop dan het zout erdoor. Proef en voeg indien gewenst meer zout toe. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

3: Om de milkshakes te maken: Klop alle ingrediënten in een middelgrote mengkom tot een glad mengsel.

4: Giet het mengsel in de GreenPan Frost-mengkom en dek ze af met het deksel.

5: Selecteer de Milkshake-modus, L4.

6: Roer tot je Frost overschakelt naar Cool en piept, of tot je gewenste textuur is bereikt.

7: Serveer in gekoelde glazen.

SNELLE TIPS

De overgebleven karamelsaus kan in een luchtdichte verpakking maximaal 1 maand in de koelkast worden bewaard. Breng de saus op kamertemperatuur of warm ze op voor gebruik. Restjes kunnen in een luchtdichte verpakking in de vriezer worden bewaard.

Bereidingstijd

65 minuten
Vorige post Volgende bericht