BEREIDINGSINSTRUCTIES:
Introductie
Ingrediënten voor 3 tot 4 porties
- - Voor de muntsuikersiroop
- 10-15 g verse muntblaadjes
- 240 ml water
- 200 g kristalsuiker
- - Voor de frozen mojito
- 480 ml water
- 360 ml limoensap, bij voorkeur vers geperst
- 240 ml muntsuikersiroop (zie recept hierboven)
- 180 ml witte rum
- verse muntblaadjes, voor garnering
- limoenpartjes of -schijfjes, voor garnering
Aan de slag
1: Knijp de muntblaadjes lichtjes fijn door ze stevig in je hand te drukken. Verwarm de muntblaadjes, het water en de suiker in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Kook tot de suiker volledig is opgelost en roer regelmatig. Haal het mengsel van het vuur en laat het ongeveer 15 minuten afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder de muntblaadjes en gooi ze weg. (Voor extra muntsmaak kan je meer munt gebruiken en het mengsel langer laten afkoelen voor je de blaadjes weggooit).
2: Roer in een middelgrote mengkom of grote kan de muntsuikersiroop met het water, limoensap en rum tot alles gelijkmatig is gemengd en giet het mengsel vervolgens in de GreenPan Frost-mengkom en dek ze af met het deksel.
3: Selecteer de Spiked Slushie-modus en kies niveau 4. Mix tot je Frost overschakelt naar Cool en piept of tot je gewenste textuur is bereikt.
4: Serveer in een gekoeld glas, gegarneerd met een paar verse muntblaadjes en een partje of schijfje limoen.
SNELLE TIPS
Om deze spiked slushie nog sneller te maken, kan je muntsiroop uit de winkel gebruiken.


